Huh..diam tak diam raya pun dah habis. Kejap pulak rasanya raya aku tahun ni walaupun rasanya tak la banyak rumah orang aku ziarah.

Dalam musim raya ni sempat jugak aku ke Penang bersama band mates untuk mencuba nasib dalam GBOB (Global Battle Of Band). Result? Tak yah tau la. Tak lepas pun..hahaha.

Lepas tu sempat jugak hadiri majlis Rumah terbuka Kumpulan Bloodshed (tak kenal kumpulan ni? Kalau tahu "srikandi cintaku, tahu la kumpulan ni). Ya..kumpulan ni pun nak buat comeback. Mungkin sesetengah orang akan berkata " ada benda yang best tu hanya boleh jadi sekali je" tapi mungkin kita boleh tengok apa yang mereka ni boleh sumbangkan untuk industri muzik kita yang makin lama makin caca merba ni. Walaupun pun di cop "dinasour" tapi..mana nak carik dinasour zaman sekarang ni kan? haha

Hari terakhir bulan "raya" ni di akhiri pulak dengan Majlis Sambutan Hari Raya kumpulan Wings di Bandar Sunway. Secara jujurnya, aku terasa seronok dengan band2 rock zaman lama ni yang masih nampak semangat perjuangan mereka untuk kekal "bernyawa" dalam arena muzik tanahair ni. Kalau dorang dekat USA, aku rasa masing2 dah ada jet peribadi kot..hahaha. Walaupun diburukkan dengan "attitude" rockstar tapi..hey! sapa yang tak nak hidup macam rockstar? hahaha. Lagi2 bila kita layan filem Mark Wahlberg tu... "Rockstar"

p/s: teringat bila gitarist Lefthanded, Samad meninggal dunia baru2 ni. Penuh dengan ucapan takziah kepada keluarga beliau, belangsungkawa di akhbar dan majalah serta internet dan macam2 lagi penghargaan dan kata2 pujian. Tapi masa hidupnya arwah, rasanya struggle gak dia nak cari rezeki kan? Rasanya tak perlu la ulang skrip yang sama untuk rock band yang lain ..



(Khusus untuk Nad, serius masa Rosdan masuk ni, aku terus teringat sms ko..huhu)



(Show Wings "unplugged" ketika majlis sambutan raya, perasmian kedai EDSCUBA & pelancaran Sayap-Sayap Wings)