Hahaha.. tak de ape pun yang sensasi sebenarnya. Perjuangan band aku untuk ROTTW Soundstage kandas di peringkat saringan. Setelah banyak post mortem yang dibuat, dapat disimpulkan bahawa band aku ni tak cukup "hype" untuk crowd nak layan. Maklumlah..
guitarist aku tak main lompat-lompat pasal memang musik yang kami bawakkan tak memerlukan lompat-lompat..hahaha.

Ditambah dengan technical problem masa atas stage (cable jack boleh rosak). Nak komplen lebih-lebih pun tak guna pasal benda dah jadi kan? Tapi untuk pengetahuan semua, barang-barang di atas stage semua adalah kepunyaan penganjur dan band tak digalakkan pakai jack cable sendiri. Cam ner tu?

08.08.2008 bersamaan hari jumaat. Dengar cerita ramai manusia yang berebut-rebut nak bernikah tarikh tu. Hari tu jugaklah untuk sesi sarapan pagi, aku diasak dan di"bancuh" dari 3 penjuru oleh member opis aku. Topik "penyeksaan" tak lain tak bukan, kahwin. Tapi kali ni lain macam sampai aku boleh "tersentap"..hehe. Ye la, member aku boleh pulak bukak rahsia yang dah 4 tahun berlalu. Apa lagi, 1st time aku rasa kena basuh sampai merah la telinga..huhuu.

Aku baru beli album "Wings - Naga Keramat". Dan sekarang ni tengah giler-giler layan lagu "sayap illusi"..haha. Memang lagu jiwang. Tapi lirik dia puitis (pada aku). Pelik gak kenapa lagu ni tak dapat "airplay" masa launch album ni dulu?

Hm..sori la kalau entry kali ni macam banyak benda nak cerita sekaligus. Kepala otak aku tak boleh nak fokus sebenarnya..haha. tengok la nanti kalau kepala otak aku dah "centre", aku akan tulis balik ikut bab kot..hahhaa

semakin jauh aku renungi diri
semakin dekat kekasih di hati
dia mentari akulah sinarnya
dia lautan akulah airnya

kalaulah ada selain dari mu
biar ku hancur dan menjadi debu
bila hadir cinta yang satu
tidak ku peduli sejuta pun
menghukum aku dengan dusta
teracap dunia akhirnya
kerana cinta
biar aku di anggap gila wooo...
terbang dengan sayap illusi
bertutur dalam bahasa hati

kalaulah ada selain dari mu
biar ku hancur dan menjadi debu
bila hadir cinta yang satu
tidak ku peduli sejuta pun
menghukum aku dengan dusta
teracap dunia akhirnya
bila hadir cinta yang satu
jangan ditanya siapa dia
tanya dia siapa kita
dan pulang ke mana akhirnya
kerana cinta
biar aku di anggap gila wooo...
terbang dengan sayap illusi
bertutur dalam bahasa hati

oooooooooooo.......

(wings)