Giler la. Musim hujan sekarang ni memang membawa satu pe'el susah nak update blog. Nasib baik bukan aku sorang je yang terkena kesannya tetapi turut dikongsi dengan kawan-kawan dekat bloglist aku yang duduk tangga corot-corot tu..hahaha.

Berkuatkuasa 10 November yang lepas aku secara rasminya sudah berhijrah kembali ke Shah Alam. Akhirnya setelah puas merayu, aku berjaya untuk keluar dari "Ladang Prang Besar" tu. Secara rasminya juga aku kembali kepada tugas-tugas hakiki aku yang hampir setahun aku tinggal. Baru terasa nikmat buat kerja beb..hahaha. Giler poyo kan ayat tapi memang tu la hakikatnya..hahaha

Sebelum nak masuk kepada bab-bab ulasan muzik dan filem ni, aku kasi pra-pembukaan dulu kot (padahal belum ada masa..hahaha). Kita kasi layan pada genre muzik yang satu ketika dahulu pernah dikategorikan sebagai muzik "syaitan" (lama sebelum wujudnya genre metal dan cabang-cabangnya, genre ini terlebih dahulu telah dicop sebagai setan). Genre muzik yang asalnya dimainkan oleh hamba-hamba kulit hitam "kunta-kinte" sebagai hiburan di waktu malam setelah penat berkerja di ladang-ladang tuan orang putih mereka. Dan signifikannya video ni ialah kali ni orang putih pulak yang main balik lagu yang pencipta asalnya adalah seorang kulit hitam...