"..dia macam kita makan nasi lemak la. Kalau makan kat tepi jalan harga dia RM 2.50, kalau makan dekat Hotel Concorde harga dia RM 30.00.." - Ramli Sarip mengulas rasional buat konsert di Dewan Philharmonik Petronas ketika acara makan-makan selepas konsert.

"..lagu ni dicipta ketika kami tengah press otak nak buat lagu, akibat due date yang diberikan oleh recording company waktu tu. Biasalah recording company, kalau dia tengok 1st album dah boleh jual dia akan perah kita cukup-cukup untuk album seterusnya. Perah dengan cara duit dan sebagainya.." - Ramli Sarip ketika menceritakan sejarah lagu "Ku Di Halaman Rindu"

"..hidung Misha dah macam burung belatuk aku tengok.." - komen MK ketika melihat Misha Omar keluar ke pentas persembahan.

"..dah macam lagu Broadway siot. Dengan horn, strings..feel dah macam lagu Celine Dion pun ada.." - komen aku setelah selesai Misha mengalunkan lagu Istilah Bercinta dengan cara dan arrangement muzik yang baru.

Review penuh akan menyusul. Nak scan buku program & tiket konsert dulu..keh keh keh.