p/s: Untuk memahami maksud istilah "ponget, sila rujuk sini..


Aku dapat perkhabaran minggu lepas. Dia, ya dia yang aku giler selama ni sedang bermuram durja di pulau nun hujung ke utara. Kisahnya kerana diganggu oleh seorang "pakcik" di dalam pejabat ni. Pakcik yang dari luaran nampak sangat baik, agak kuat ilmu ukhrawi dan takder tendency langsung untuk menggatal. Tapi, tu la dia. manusia memang tak boleh nak di jangka dari luaran. Muka yang baik tak mencermin hati pun baik.

Aku tak dapat nak cerita detail pasal "resource person" aku m.c hari ni. Baru balik dari perlawanan bola antara negeri (untuk jabatan aku jer..). Dengar khabar tahun ni berjaya memperbaiki prestasi berbanding tahun lepas. Berjaya menduduki tempat "ketiga" dari belakang..hehe. Ok la tu. Tahun lepas 2nd last..

Berbalik kepada gangguan yang dialami si "Dia". Pakcik tersebut menghantar mesej-mesej teks yang boleh mengganggu ketenteraman sesiapa juga anak dara (diulang: anak dara) yang menerima nya. Kecuali anak dara tu memang meminati lelaki yang berumur 50-an, mempunyai anak yang sebaya dengan mereka dan .................................(taruk lah ayat sendiri).

Kesan kepada aku? perkhabaran ni berjaya mempengaruhi tidur aku. Aku termimpi-mimpi cerita ini dalam versi aku. Walaupun cerita yang aku dapat tak lengkap. Dan cukup untuk membuatkan aku termenung panjang bila bangun tidur keesokan petangnya..haha. Ape nak cakap? Mungkin pakcik ni sebagai seorang yang kuat pegangan agama cuba untuk menzahirkan kehendak sunnah yang satu tu. Tapi..jangan la kacau yang satu opis. Kan ke orang dah tau..huhu
Damn!



Lost in the sky
Clouds roll by and I roll with them
Arrows fly
Seas increase and then fall again

This world is spinning around me
This world is spinning without me
Every day sends future to past
Every breath leaves one less to my last

Watch the sparrow falling
Gives new meaning to it all
If not today nor yet tomorrow then some other day

Ill take seven lives for one
And then my only fathers son
As sure as I ever did love him
I am not afraid

This world is spinning around me
The whole world keeps spinning around me
All life is future to past
Every breath leaves me one less to my last

Pull me under pull me under
Pull me under Im not afraid
All that I feel in honor and spite
All I can do is set it right

Dust fills my eyes
Clouds roll by and I roll with them
Centuries cry
Orders fly and I fall again

This world is spinning inside me
The whole world is spinning inside of me
Every day sends future to past
Every step brings me closer to my last

Pull me under pull me under
Pull me under Im not afraid
Living my life too much in in the sun
Only until your will is done

(words by dream theater)