Every breath you take
Every move you make
Every bond you break
Every step you take

I'll be watching you

Every single day
Every word you say
Every game you play
Every night you stay

I'll be watching you

Oh can't you see
You belong to me
How my poor heart aches with every step you take

Every move you make
Every vow you break
Every smile you fake
Every claim you stake

I'll be watching you

Since you've gone I've been lost without a trace
I dream at night I can only see your face
I look around but it's you I can't replace
I feel so cold and I long for your embrace
I keep crying baby, baby please

Every move you make
Every vow you break
Every smile you fake
Every claim you stake

I'll be watching you
(words and music by Sting)
Photobucket - Video and Image Hosting

Aku datang opis hari ni. Semua orang tak naik opis lagi. Ye la, orang dah kasi cuti raya Cina, yang awak gi rajin kerja kenapa..Hm... Sambil-sambil aku bukak email, nyelongkar blog orang lain, tiba-tiba datang idea dalam kepala aku ni untuk meng"google" nama orang. Dan orang yang aku google pun kira-kiranya ada "sentimental value" la dengan diri aku..hahahaha. Kalat nyer jiwang.

Aku memang tak sangka yang aku akan jumpa apa-apa pasal dia. Ye la. Dia bukan artis atau pak menteri yang cerita mereka memang terlalu "murah" dalam laman maya ni. Sambil aku selak-selak lembaran "google" yang menunjukkan keputusan, tiba-tiba aku jumpa satu laman yang hampir sama dengan apa yang aku "google" tadi. Dan...damn! Memang dia yang aku cuba-cuba google tadi dan aku jumpa berita pasal dia dekat satu tempat yang aku sendiri tak sangka.

Dan secara tiba-tiba, mp3 player "workstation" aku memutarkan lagu ni..."Every breath you take". Lagu dari album terakhir Sting dengan rakan-rakan polis beliau ternyata amat kena dengan situasi aku. Aku sedang mengendap? Skodeng? Mungkin niat aku hanya "saja-saja" tapi tindakan "saja-saja" tu membuahkan hasil. Aduh..tapi takpe kan skodeng cara camni..Tak melibatkan zahir..hehehe

p/s Kepada mereka-mereka yang tak tau atau tersalah anggap maksud lagu di atas, lagu ini bukan lagu "jiwang" bunga-bunga atau seangkatan dengannya tapi lagu pasal orang yang sangat-sangat suka memerhatikan orang lain yang dia suka, dalam erti kata lain "pengendap". Sila rujuk ROTTW keluaran 2-3 bulan yang lepas. Ada diceritakan mengenai lagu ni. Terima kasih Nad..


-Gambar dari fotosearch.com-