Selamat hari raya. Setelah bergelumang dengan ketupat, rendang, lemang dan bermacam-macam makanan eksotik maka esok pastilah menjadi satu hari "pesta" kenderaan. Kompom berduyun-duyun kereta akan memenuhi lebuh raya untuk kembali ke "sarang" penghuni-penghuninya.

Tahun ni aku balik beraya di Perak. Rumah mak sedara. Kebetulan cuti raya tahun ni 3 hari jadi dapatlah aku ikut balik kampung. Tahun-tahun lepas memang aku tak ikut balik pasal cuti raya ngam-ngam 2 hari je. Hari raya ke 3 aku dah kerja balik (usha shopping compleks sebenarnya. Sangat enak berjalan-jalan di Sunway Pyramid & One Utama ketika hari raya..hahaha). Gerak balik ke Selangor hari selasa. Terjebak jugak dengan pesta "traffic jam" di hiway walaupun tak seteruk esok (aku rasa la).

Satu yang seronok balik kampung tahun ni, tiada soalan "wajib" yang ditanya. Tertunggu-tunggu jugak siapa yang akan tanya soalan "bila nak kawin?" tapi memang takde makcik-makcik atau sedara-sedara yang tanya. Memang belah Perak ni sedara-sedara belah arwah ayah aku tak rigid sangat bab kawin-kawin ni. Tapi belah mak aku..huhuhu.

Tapi raya kali ni aku rasa aku ada lagu tema plak. Ni semua gara-gara melayan "live band" yang tetiba jer bawak lagu ni pasal ada request. Feeling giler dude lagu. Kena lak lirik dengan aku kan? hehehe. Kasi layan la lagu kat bawah ni...



This romeo is bleeding, but you can't see his blood
It's nothing but some feelings
That this old dog kicked up
It's been raining since you left me
Now I'm drowning in the flood
You see I've always been a fighter
But without you I give up

Now I can't sing a love song
Like the way it's meant to be
Well,I guess I'm not that good anymore
But baby, that's just me

1-Yeah I, will love you, baby
Always and i'll be there
Forever and a day, always

2-I'll be there, till the stars don't shine
Till the heavens burst and the words don't rhyme
I know when i die you'll be on my mind
and I'll love you, always

Now your pictures that you left behind
Are just memories of a different life
Some that made us laugh
Some that made us cry
One that made you have to say goodbye

What I'd give to run my fingers thru your hair
Touch your lips, to hold you near,
When you say your prayers, try to understand
I've made mistakes, I'm just a man

When he holds you close, when he pulls you near
When he says the words
You've been needing to hear, I'll wish I was him
'Cause these words are mine, to say to you
'Til the end of time (rpt 1)

If you told me to cry for you, I could
If you told me to die for you, I would
Take a look at my face
There's no price i won't pay
To say these words to you

Well, there ain't no luck in these loaded dice
But baby, if you give me just one more try
We can pack up our old dreams, and our old lives,
We'll find a place, where the sun still shines

(Gambar dicilok dari Google)