Masalah Berganda..Satu Permulaan...


(Boleh diambil untuk tujuan promosi)

Fikir-fikir..

..mengapa selepas 6 Perdana Menteri Melayu berkuasa kita masih juga terpaksa menjerit Melayu terancam? -A. Samad Said, Harakah 29/03/2010-

p/s: update stail sikit-sikit..sementara menunggu mood nak tulis panjang-panjang datang balik..hehehe

Masalah Berganda..


Akan datang pada hari dimana semua warga buruh bercuti...

(Boleh diambil untuk tujuan promosi sahaja)

Maklumat lanjut akan muncul di website rasmi Wings...

Terbang bersama sayap illusi...



Mood aku hari ni tetiba mau layan mellow kan? huhuhu. Kasi layan lagu dulu. Nanti ada mood baru aku tulis panjang-panjang..hahaha

*Khas untuk Portdy...Mari terbang bersama Sayap Illusi...

p/s: Ada siapa-siapa perasan berita ni? yang ni plak versi PPSMI..huhuhu

Pilihan bersama...

Sana-sini blog-blog yang aku baca penuh dengan carutan. Rasa marah dan panas menguasai seantero dunia blogger. Pelik gak aku, ingatkan dorang ni sedang merayakan sesuatu. Rupa-rupanya semua ni berasal dari kisah seorang budak perempuan yang kena dera sampai mati tu (aku yakin korang semua tau).

Seingat aku, lebih kurang 20 tahun yang lepas pernah terjadi kes yang sama. Yang aku ingat naka kanak-kanak malang tu Balasundram kalau aku tak silap. Ya, keturunan hindu. Ada jugak kes kanak-kanak perempuan melayu (aku lupa nama dia). Kemudian ada lagu yang di cipta khas yang dinyanyikan oleh gabungan artis-artis kita yang menentang penderaan kanak-kanak ni. Tajuk dia "Tangan Yang Menggapai".



Sekarang di zaman serba canggih ni, skrip yang sama kembali berulang. Kali ni jalan cerita dia lebih "daring". Dera depan orang ramai tapi takde sorang pun yang berani nak halang mamat tu belasah budak tu. Sungguh "penyayang" masyarakat kita sekarang ni kan?

Jadi aku dedikasikan lagu di bawah kepada "Abang Mat", Siti Nurhanim Aziz aka ibu simati dan juga kepada mereka-mereka yang boleh tengok je budak umur 3 tahun tu kena belasah dekat PADANG BOLA dengan ucapan "fuck you and your mother fucking mama..we're gonna kill all you mother fuckers..."