Pendarahan yang tak nampak..

Dari asal-asal hanya suka lagu Always, pagi ni dapat perkhabaran dan terus aku terbayangkan jalan cerita aku yang macam VC Always ni..pedih..pedih.


Mood feeling lepas raya..



Selamat hari raya. Setelah bergelumang dengan ketupat, rendang, lemang dan bermacam-macam makanan eksotik maka esok pastilah menjadi satu hari "pesta" kenderaan. Kompom berduyun-duyun kereta akan memenuhi lebuh raya untuk kembali ke "sarang" penghuni-penghuninya.

Tahun ni aku balik beraya di Perak. Rumah mak sedara. Kebetulan cuti raya tahun ni 3 hari jadi dapatlah aku ikut balik kampung. Tahun-tahun lepas memang aku tak ikut balik pasal cuti raya ngam-ngam 2 hari je. Hari raya ke 3 aku dah kerja balik (usha shopping compleks sebenarnya. Sangat enak berjalan-jalan di Sunway Pyramid & One Utama ketika hari raya..hahaha). Gerak balik ke Selangor hari selasa. Terjebak jugak dengan pesta "traffic jam" di hiway walaupun tak seteruk esok (aku rasa la).

Satu yang seronok balik kampung tahun ni, tiada soalan "wajib" yang ditanya. Tertunggu-tunggu jugak siapa yang akan tanya soalan "bila nak kawin?" tapi memang takde makcik-makcik atau sedara-sedara yang tanya. Memang belah Perak ni sedara-sedara belah arwah ayah aku tak rigid sangat bab kawin-kawin ni. Tapi belah mak aku..huhuhu.

Tapi raya kali ni aku rasa aku ada lagu tema plak. Ni semua gara-gara melayan "live band" yang tetiba jer bawak lagu ni pasal ada request. Feeling giler dude lagu. Kena lak lirik dengan aku kan? hehehe. Kasi layan la lagu kat bawah ni...



This romeo is bleeding, but you can't see his blood
It's nothing but some feelings
That this old dog kicked up
It's been raining since you left me
Now I'm drowning in the flood
You see I've always been a fighter
But without you I give up

Now I can't sing a love song
Like the way it's meant to be
Well,I guess I'm not that good anymore
But baby, that's just me

1-Yeah I, will love you, baby
Always and i'll be there
Forever and a day, always

2-I'll be there, till the stars don't shine
Till the heavens burst and the words don't rhyme
I know when i die you'll be on my mind
and I'll love you, always

Now your pictures that you left behind
Are just memories of a different life
Some that made us laugh
Some that made us cry
One that made you have to say goodbye

What I'd give to run my fingers thru your hair
Touch your lips, to hold you near,
When you say your prayers, try to understand
I've made mistakes, I'm just a man

When he holds you close, when he pulls you near
When he says the words
You've been needing to hear, I'll wish I was him
'Cause these words are mine, to say to you
'Til the end of time (rpt 1)

If you told me to cry for you, I could
If you told me to die for you, I would
Take a look at my face
There's no price i won't pay
To say these words to you

Well, there ain't no luck in these loaded dice
But baby, if you give me just one more try
We can pack up our old dreams, and our old lives,
We'll find a place, where the sun still shines

(Gambar dicilok dari Google)

Salam Aidilfitri...




Irama rindu bersama sendu
Di dalam rasa pengabdianmu
Pada Tuhanku Yang Maha Satu
Dan Maha Tahu dirimu itu

Datanglah cinta bersama ria
Di dalam jiwa sempurna akal
Dari Tuhanku Yang Maha Satu
Yang Maha Tahu diriku ini

Lalu kita semua pun bangkit segera
Untuk menyusun semula
Kasih sayang (diisi?)…
Sebenar-benarnya kasih sayang kita
Satu untuk semua…

Selamat Hari Raya
Moga doa dan solat
Kita mendapat kemenangan
Selamat Hari Raya
Moga kemenangan
Kita dapat restu dan berkat

Lalu kita semua pun bangkit segera
Untuk menyusun semula
Kasih sayang (diisi?)…
Sebenar-benarnya kasih sayang kita
Satu untuk semua…

Selamat Hari Raya
Moga doa dan solat
Kita mendapat kemenangan
Selamat Hari Raya
Moga kemenangan
Kita dapat restu dan berkat

Selamat hari raya, maaf zahir dan batin kepada semua rakan-rakan blogger yang sudi menjenguk ke blog ini. Semoga semuanya mendapat keredhaan dan rahmat dari Ilahi ketika menyambut Syawal nanti.

Apabila yahudi mabok minum carlsberg..









Update entry guna video saja. Hadhari tak aku? hahaha

Kembali lagi untuk hidup!





Antara lagu motivasi bagi aku. Lirik yang tersangat bagus, suara Gilmour yang mendayu, keyboard Wright & Carin yang memenuhkan suasana dan solo yang menyentuh kalbu.

Tak sia-sia aku giler kat dorang...

Where were you when I was burned and broken
While the days slipped by from my window watching
Where were you when I was hurt and helpless
Because the things you say and the things you do surround me
While you were hanging yourself on someone else's words
Dying to believe in what you heard
I was staring straight into the shining sun

Lost in thought and lost in time
While the seeds of lifeand the seeds of change were planted
Outside the rain fell dark and slow
While I pondered on this dangerous but irresistible pastime
I took a heavenly ride through our silence
I knew the moment had arrived
For killing the past and coming back to life

I took a heavenly ride through our silence
I knew the waiting had begun
And headed straight..into the shining sun


Kepada mereka-mereka yang berkenaan di luar sana...



Hahaha..boleh ke cara macam ni? Ramones rules!

Up Close & Personal with Wings! One night only..


Wings kembali lagi. Kali ni di venue yang berlainan (Planet dah musnah di bom, jadi berpindah pula ke Kedai Kopi). Setelah puas melantak lemang, ketupat, rendang, nasi beriani, nasi dagang, kek lapis, ketupat daun palas dan apa jua makanan eksotik yang biasanya hanya ditemui di bulan Syawal, maka acara ini adalah acara yang amat sesuai untuk membakar kembali lemak-lemak yang dikumpulkan hasil daripada aktiviti mencekik di pagi Syawal.

Tiket-tiket telah mula dijual mulai sekarang. Ada can untuk "sold out" seminggu sebelum persembahan bermula. Apa lagi, kepada rocker-rocker di luar sana khususnya kepada semua "sayap-sayap wings", mari kita gegarkan Hard Rock Cafe pula untuk satu persembahan yang mungkin akan menjadi persembahan yang akan diingati sepanjang tahun.

p/s: Dari sumber-sumber yang boleh dipercayai, kapasiti Hard Rock Cafe hanya dapat memuatkan kira-kira 700 orang sahaja berbanding Planet Hollywood iaitu kira-kira 1000 orang.

p/s: Persembahan Wings sebelum ini di Planet Hollywood tak pernah menyaksikan kedatangan penonton yang kurang dari 1000 orang. Dalam erti kata lain, sold out! So, you can do the math right?

"Pastikan Orang kita ada dimana-mana sahaja.."


Apabila rasa nak update blog ni tapi idea tak datang...

...jadi aku tepekkan dulu vc ni sementara nak tunggu idea tu datang. Layan-layan la ye?



I know this chick she lives down on Melrose
She ain't satisfied without some pain
Friday night is goin' up inside her...again
Well crack the whip
'Cause that bitch is just insane
I'm serious

She's pretty tied up
Hangin' upside down
She's pretty tied up
An you can ride her
She's pretty tied up
Hangin' upside down
I can't tell you she's the right one
Oh no,oh no,oh no
Once there was this rock n' roll band rollin' on the streets
Time went by and it became a joke
We just needed more and more fulfilling- Uh-huh
Time went by and it all went up in smoke
But check it out

She's pretty tied up
Hangin' upside down
She's pretty tied up
An you can ride her
She's pretty tied up
Hangin' upside down
Ohh I can't tell you she's the
right one
Oh no,oh no,oh no
Once you made that money it costs more now
It might cost a lot more than you'd think
I just found a million dollars
That someone forgot
It's days like this that push me o'er the brinks
Cool and stressing
(pronounced:Kool ranch dres'ing)

She's pretty tied up
Hangin' upside down
She's pretty tied up
An you can ride her
She's pretty tied up
Hangin' upside down
And I can't tell you she's the
right one
Oh she's the right one...[etc]

(But I can tell you a thing or two
'Bout somethin' else
If you really wanna know-Know what
I'm sayin')

(Taken from Use Your Illusion II. Songs by Izzy Stradlin)