"Terbang" ke Pulau Mutiara...




Di hjung-hujung tahun ni, memang seronok kalau dapat berjalan-jalan. Kena pulak cuti tahun banyak lagi. Jadi, mulai esok aku akan ke Pulau Pinang. Sambil bercuti, sambil berjumpa kawan sambil meng"usya" lanun dvd kat Feringgi (kalau sempat) sambil mencari keahlian baru untuk "sayap-sayap wings".

Jadi apa lagi, jom Penang!

Learning To Fly - Pink Floyd

Into the distance, a ribbon of black
Stretched to the point of no turning back
A flight of fancy on a windswept field
Standing alone my senses reeled
A fatal attraction holding me fast, how
Can I escape this irresistible grasp?

Cant keep my eyes from the circling skies
Tongue-tied and twisted just an earth-bound misfit, i

Ice is forming on the tips of my wings
Unheeded warnings, I thought I thought of everything
No navigator to guide my way home
Unladened, empty and turned to stone

A soul in tension thats learning to fly
Condition grounded but determined to try
Cant keep my eyes from the circling skies
Tongue-tied and twisted just an earth-bound misfit, i

Friction lock - set.
Mixture - rich
Propellers - fully forward
Flaps - set - 10 degrees
Engine gauges and suction - check

Mixture set to maximum percent - recheck
Flight instruments...
Altimeters - check both
(garbled word) - on
Navigation lights - on
Strobes - on
(to tower): confirm 3-8-echo ready for departure
(tower): hello again, this is now 129.4
(to tower): 129.4. its to go.
(tower): you may commence your takeoff, winds over 10 knots.
(to tower): 3-8-echo
Easy on the brakes. take it easy. its gonna roll this time.
Just hand the power gradually, and it...

Above the planet on a wing and a prayer,
My grubby halo, a vapour trail in the empty air,
Across the clouds I see my shadow fly
Out of the corner of my watering eye
A dream unthreatened by the morning light
Could blow this soul right through the roof of the night

Theres no sensation to compare with this
Suspended animation, a state of bliss
Cant keep my eyes from the circling skies
Tongue-tied and twisted just an earth-bound misfit, i

Ketika menunggu waktu pulang..

Dalam keadaan bosan-bosan di pejabat sementara menunggu waktu untuk pulang. terbaca puisi ini di blog SaniBoey. Memang lama aku mendengar mengenai Jalaluddin Al-Rumi ni dan tarian sufinya tapi aku juga baru tahu bahawa dia adalah seorang pemuisi yang unggul. Tak salah untuk aku tampalkan puisi beliau di sini...

Be happy, oh our well desired love,
The healer of all our ills.
Oh, the medicine for our pride and arrogance,
Oh (love), you are our Plato and Galen.
Through love, the earthly body soared to the skies,
Mountains began to dance and became agile.
From love, bitter becomes sweet,
From love, thorns become flowers,
From love, vinegar becomes wine,
From love, fire becomes light,
From love, devil becomes angel,
From love, sorrow becomes joy,
From love, sickness becomes health,
From love, fury becomes mercy,
From love, dead becomes alive,
From love, king becomes servant.
My religion is to be alive from Love,
Being only physically alive, is a disgrace.

Rekod?



balik kerja semalam, lepas naik lenguh tunggu member yang tak kunjung tiba kat kedai mamak, aku balik rumah & terus tidur. memang mengantuk pun. Konon nak bangun dalam pukul 7 petang gitu..Hasilnya?

Pagi tadi pukul 6 pagi baru aku tersedar..Giler aku strike sampai ke Isyak! Huhuhu

Siaran 9...

Bersiaran dari Putrajaya..tempat kerja baru aku. Semua baru. Environment baru, komputer baru, office mate baru, serba-serbi baru. Masih cuba nak menyesuaikan diri dengan opis ni. Nak hisap rokok pun kena lepak tandas. Dah macam budak sekolah la plak..hahaha.

Sting kata "Kalau kita sayang dekat seseorang, lepaskan dia".. boleh ke macam tu? Takkan dia pun terpengaruh dengan peribahasa melayu "sayangkan anak tangan-tangankan, sayang kan isteri tinggal-tinggalkan"...hm

p/s: Aku tengah dalam mood layan Sting. Jadi terhasil lak topik ni..huhuhu