Pasti!

(Klik gambar untuk view yang lebih besar)

Tengok pada 7/26/2008 jam 8.15pm. Tu time band aku perform...hehe. So, kalau ada kelapangan, boleh la datang ke Central Market pada hari Sabtu (26/7/2008) tu ye..hehe. Tapi awal-awal diingatkan, jenisan muzik yang yang bakal korang dengar mungkin ada yang tidak sesuai dengan pendengaran masing-masing. Terpulanglah kepada penerimaan telinga korang semua terhadap muzik tersebut..

Datang jangan tak datang (1000x)..

Mimpi lagi..

Selalu orang cakap mimpi ni mainan tidur. Ada pula pandangan yang kata kengkadang mimpi ni boleh jadi DejaVu. Ada banyak kategori mimpi. Mimpi sedih, mimpi basah, mimpi marah. Tapi pada aku, mimpi yang paling tak best ialah mimpi yang boleh buat kita terbangun lepas dapat mimpi tu dan membuatkan kita berfikir pasal mimpi tu...

Apsal aku selalu kena mimpi yang macam ni?


(sekadar gambar hiasan)



Everytime that I look in the mirror
All these lines on my face gettin clearer
The past is gone
It went by like dust to dawn
Isn't that the way
Everybodys got their dues in life to pay

I know what nobody knows
Where it comes and where it goes
I know its everybodys sin
You got to lose to know how to win

Half my life is in books written pages
Live and learn from fools and from sages
You know its true
All the things come back to you

Sing with me, sing for the years
Sing for the laughter, sing for the tears
Sing with me, if its just for today
Maybe tomorrow the good lord will take you away
(x2)

Dream on, dream on
Dream yourself a dream come true
Dream on, dream on
Dream until your dream come true
Dream on, dream on, dream on...

Sing with me, sing for the years
Sing for the laughter and sing for the tears
Sing with me, if its just for today
Maybe tomorrow the good lord will take you away

(dream on - aerosmith)

Ghairah Malam...


(Gambar tiada kaitan. Sekadar hiasan)

Memula entri ni aku nak kasi tajuk nyala rasa. Tapi bila aku google dan jumpa satu entri di blogosfera ni yang menggunakan tajuk yang sama, maka aku ubah kepada kata sinonim untuk nyala rasa. Perkataan "malam" tu pulak sekadar penyedap. Macam tajuk lagu Search - Ghairah Malam 15..hehehe

Mula-mula aku dengar perkataan ni secara sedar bila diucapkan oleh jiran aku. Dia cakap perkataan tu maksud untuk "Passion" pasal iklan "Toyota" guna perkataan ni..huhu. Banyak maksud perkataan ni. Antara yang aku jumpa masa "google" ialah ghairah, rasa yang sentiasa ada gelora, rasayang jauh sekali dari dingin atau bisu, rasa yang sentiasa menggelegak. Korang boleh pikirkan la apa lagi perkataan yang sama makna dengan yang ada kat atas ni.

Semua orang tahu kalau kita nak buat sesuatu kena bersungguh. Kalau dalam Islam tambah satu lagi iaitu Istiqamah. Passion ni pulak bila kita bersungguh-sungguh nak menyempurnakan sesuatu. Sampai bermacam ikhtiar digunakan semata-mata untuk melihat benda yang diusahakan tu "success".

Dalam hidup aku sekarang ni, untuk jangka masa pendek ada dua projek yang aku tengah usahakan. Dua-duanya melibatkan penglibatan kawan-kawan aku. Dan baru aku paham benda besar mana pun, kalau kita bersunguh, rasa dalam jiwa sentiasa bergolak dan sabar, insyaallah semua boleh jadi. Dua benda ni memang tak pernah termimpi nak aku buat selama ni tapi sekarang ni boleh kata dah separuh jalan dah ni..huhuu. Untuk keterangan lebih pasal projek aku, bila dah jadi nanti aku akan update balik..hehehe

Masuk rekod dunia..


Hehehe. Dapat idea dari blod Edd. Terlupa nak kasi tau aku pun antara yang menyumbang dalam pembuatan rekod dunia ni..hahahah

Hola El Nino!


Nampak 2 kelibat pemain EPL. Satu tengah sungkit bola. Satu lagi tengah baring2..hahaha. Keputusan?

Striker sapa ni? Heheheh.

p/s: Tak dapat pegang EPL, dapat pegang ni sebagai permulaan pun ok..