Kempen..


Aku terpanggil untuk joint kempen ni. pasal aku rasa dah banyak sangat orang yang buat benda yang sepatutnya di buat. jadi, atas usaha akutakpeduli, aku letak gambar kempen ni..hehehe. Mari berkempen.

Padam..


Aku tak berniat nak mengulas filem di atas. Aku cuma berangan-angan alangkah bestnya kalau memori dalam kepala otak kita ni boleh di padam-padam macam dalam filem ni. Dalam bulan pose ni, macam2 memori yang melintas dan terlintas di dalam kepala aku ni. Macam biasa la, ada yang best, ada yang tak. Tapi banyak yang tak best. Dan memori yang tak best ni la yang aku nak buang dari benak aku ni.

Tapi, memori ape yang aku nak buang eh? Banyak sangat memori yang aku nak delete ni..Hm..pikir sat. Yup, dah dapat. Aku ingat aku nak buang memori di saat aku kenal dengan sorang minah ni. (ya, entry ni berkaitan dengan pompuan). Walaupun aku tak der ape2 hubungan dengan dia, setakat kawan (itupun kalau boleh dipanggil kawan), tapi memori pasal minah ni memang banyak menghantui kepala otak aku ni. Dan tak sedikit mimpi2 dalam tidur aku yang turut dikacau oleh dia..Damn! Kan ke bagus kalau aku tak pernah kenal kau ..............?


Kamu seperti hantu
Terus menghantuiku
Kemana pun tubuhku pergi
Kau terus membayangi aku

Salahku biarkan kamu
Bermain dengan hatiku
Aku tak bisa memusnahkan
Kau dari fikiranku ini

Di dalam keramaian aku masih merasa sepi
Sendiri memikirkan kamu
Kau genggam hatiku
dan kau tuliskan namamu
Kau tulis namamu

Tubuhku ada disini
Tetapi tidak jiwaku
Kosong yang hanya kurasakan
Kau telah tinggal di hatiku

Di dalam keramaian aku masih merasa sepi
Sendiri memikirkan kamu
Kau genggam hatiku
dan kau tuliskan namamu
Kau tulis namamu

(lirik dari Dewa19)


Search n Ramadhan..

Salam sejahtera dan Salam Ramadhan. Macam agak lambat aku nak upload video ni. Tapi takpe la kan. "Better late than never"..hehe. Kepada mereka2 yang tak berkesempatan nak pergi tengok Search perform hari tu, kat sini ader dua klip yang aku dapat amik. Ingat nak amik lebih tapi memory card digi cam aku tak besar n tangan aku lenguh nak pegang kamera tinggi2..haha.



Gadisku..



Gothik Malam Edan..


Kepada semua umat islam yang membaca blog aku ni, selamat menyambut ramadhan aku ucapkan dan selamat menjalani ibadah puasa. Semoga ramadhan kali ini menjanjikan perubahan yang baik untuk kita semua. Marhaban Ya Ramadhan..

"Nawaitu sauma ghadin 'an adaai fardhu shahri ramadhaana haazihissanati lillahi ta'aala.."

p/s: Update terbaru..untuk gambar2 sekitar konsert, sila klik sini

Akhirnya..

Setelah penat menunggu, segala lurah dan gunung didaki (cheh), segala kepayahan dan kesusahan ditempuhi..akhirnya..





She may be the face I can't forget
The trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay
She may be the song the summer sings
May be the chill the autumn brings
May be a hundred different things
Within the measure of a day

She may be the beauty or the beast
May be the famine or the feast
May turn each day into a heaven or a hell
She may be the mirror of my dreams
The smile reflected in a stream
She may not be what she may seem inside her shell

She who always seems so happy in a crowd
Whose eyes can be so crowded and so proud
No one's allowed to see them when they cry
She may be the love that cannot hope to last
May come to me from shadows of the past
But I'll remember till the day I die

She may be the reason I survive
The why and wherefore I'm alive
The one I'll care for through the rough in many years
Me, I'll take her laughter and her tears
And make them all my souvenirs
For where she goes I've got to be
The meaning of my life is she
She
She

(words by elvis castello)

p/s: Oleh kerana "kereta" dalam bahasa arab termasuk dalam kategori 'muannas' atau perempuan, jadi tak salah kan aku guna lagu ni...hehehe

Another day..





Satu hari lagi ke? Aiyya..lama sangat la plak. Huh..betul-betul tak sabar la plak..


Live another day

Climb a little higher
Find another reason to stay
Ashes in your hands
Mercy in your eyes
If you're searching for a silent
sky...

You won't find it here
Look another way
You won't find it here
So die another day

The coldness of this words
The message in his silence,
"Face the candle to the
wind..."
This distance in my voice
Isn't leaving you a choice
So if you're looking for a time
to run away...

You won't find it here
Look another way
You won't find it here
So try another day

They took pictures of our
dreams
Ran to hide behind the stairs
And said maybe when it's right
for you, they'll fall
But if they don't come down
Resist the need to pull them in
And throw them away
Better to save the mystery
Than surrender to the secret

You won't find it here
Look another way
You won't find it here