....



So, so you think you can tell Heaven from Hell,
blue skies from pain.
Can you tell a green field from a cold steel rail? A smile from a veil?
Do you think you can tell?

And did they get you trade your heroes for ghosts?
Hot ashes for trees? Hot air for a cool breeze?
Cold comfort for change? And did you exchange
a walk on part in the war for a lead role in a cage?

How I wish, how I wish you were here.
We're just two lost souls swimming in a fish bowl,
year after year,
running over the same old ground. What have we found?
The same old fears,
wish you were here.

(Waters, Gilmour)

Photobucket - Video and Image Hosting

p/s: Entry ini ditulis semata-mata untuk memenuhkan ruangan sahaja, tiada kena mengena dengan perasaan atau rasa hati penulis..hehee

p/s2: Baru penulis perasan, hampir kesemua entri didalam blog ini mempunyai lirik lagu samada sebelum atau selepas gambar...hahaha



Intai ke ngendap?

Every breath you take
Every move you make
Every bond you break
Every step you take

I'll be watching you

Every single day
Every word you say
Every game you play
Every night you stay

I'll be watching you

Oh can't you see
You belong to me
How my poor heart aches with every step you take

Every move you make
Every vow you break
Every smile you fake
Every claim you stake

I'll be watching you

Since you've gone I've been lost without a trace
I dream at night I can only see your face
I look around but it's you I can't replace
I feel so cold and I long for your embrace
I keep crying baby, baby please

Every move you make
Every vow you break
Every smile you fake
Every claim you stake

I'll be watching you
(words and music by Sting)
Photobucket - Video and Image Hosting

Aku datang opis hari ni. Semua orang tak naik opis lagi. Ye la, orang dah kasi cuti raya Cina, yang awak gi rajin kerja kenapa..Hm... Sambil-sambil aku bukak email, nyelongkar blog orang lain, tiba-tiba datang idea dalam kepala aku ni untuk meng"google" nama orang. Dan orang yang aku google pun kira-kiranya ada "sentimental value" la dengan diri aku..hahahaha. Kalat nyer jiwang.

Aku memang tak sangka yang aku akan jumpa apa-apa pasal dia. Ye la. Dia bukan artis atau pak menteri yang cerita mereka memang terlalu "murah" dalam laman maya ni. Sambil aku selak-selak lembaran "google" yang menunjukkan keputusan, tiba-tiba aku jumpa satu laman yang hampir sama dengan apa yang aku "google" tadi. Dan...damn! Memang dia yang aku cuba-cuba google tadi dan aku jumpa berita pasal dia dekat satu tempat yang aku sendiri tak sangka.

Dan secara tiba-tiba, mp3 player "workstation" aku memutarkan lagu ni..."Every breath you take". Lagu dari album terakhir Sting dengan rakan-rakan polis beliau ternyata amat kena dengan situasi aku. Aku sedang mengendap? Skodeng? Mungkin niat aku hanya "saja-saja" tapi tindakan "saja-saja" tu membuahkan hasil. Aduh..tapi takpe kan skodeng cara camni..Tak melibatkan zahir..hehehe

p/s Kepada mereka-mereka yang tak tau atau tersalah anggap maksud lagu di atas, lagu ini bukan lagu "jiwang" bunga-bunga atau seangkatan dengannya tapi lagu pasal orang yang sangat-sangat suka memerhatikan orang lain yang dia suka, dalam erti kata lain "pengendap". Sila rujuk ROTTW keluaran 2-3 bulan yang lepas. Ada diceritakan mengenai lagu ni. Terima kasih Nad..


-Gambar dari fotosearch.com-

Pusingan kawan..










Salam. Kembali lagi untuk bersiaran..ceh. Dah macam pembaca berita la pulak. Aku tengah boring tak tau nak buat apa ni. Dok sorang-sorang kat opis..konon nak buat assignment tapi haram. Baru bukak soalan dah 'blur'. Kena jugak turun KL jumpa mereka-mereka yang sealiran dengan aku..kawan-kawan sekelas..haha

Cerita pasal kawan sekelas ni, bebudak sekolah aku dulu tengah merancang nak buat perjumpaan semula ala-ala "picnic" dalam rimba gitu. Lokasi cadangan dah ada. Chalet dekat Kg. Kemensah, Hulu Klang. Ala, kat belakang Zoo Negara tu. Aku kena lak jadi antara urusetia benda ni. Boring betul. Dah takde orang lain gamaknya.

Pada sesetengah orang, perjumpaan bekas pelajar "lama" atau "tua" ni buang masa je. Ye la, masa sekolah dulu kawan dibuatnya bergaduh. Mana tak didendam nya orang tu. Tapi pada sesetengah yang lain, zaman sekolah ni la antara zaman yang paling best pada diorang. Zaman ni la ada yang mula-mula belajar nak jadi nakal (yang lebih advance pun ada..haha), ada yang belajar nak bercinta (sampai beranak-pinak bila lepas sekolah tu..kawin la maksud aku!), ada yang concentrate giler nak belajar dengan harapan dapat jadi "best student"..macam-macam la kenangan. Dan ada manusia ni yang hidup dengan kenangan. Ye la, apa lagi kita nak bualkan kalau jumpa kawan lama atau kawan sepermainan dari kecik kalau tak "kenakalan" yang kita buat ataupun pengalaman-pengalaman masa dulu-dulu.

Aku memang exited kalau ada rancangan nak jumpa kawan-kawan lama ni. Nak tau perkembangan samada yang dah jadi Dato' ke, yang dah kawin ke (ramai) atau yang dah tak de. Ye la, memasing sekarang dah besar, dah banyak tanggungjawab yang dipegang. Memang susah la kalau nak jumpa-jumpa sekadar nak tanya khabar. Jadi aku harap-harap sangat "reunion" kali ni berjaya..hm...

Boo Hoo Clapping Song

-carburetor dung-

I walk alone, I'm lonely
Why should we hear your problems?
I sit at home, I'm crying
Don't wanna know, we don't care
My baby's gone, she left me
Suits you right boy, you now it
My world gone wrong, please help me
We have no time, no beat it!


And everyday, we share our dreams
And everynight, we laugh at things
Now you don't care, now you don't feel
So many friends, now where they'll be?
Now you tell me...

Photobucket - Video and Image Hosting